Hedemora kommunbygderåd

brandts.jpg
Prisutdelning till Årets Lansdbygdsutvecklare Företagsgalan 2016

Utmärkelsen Årets Landsbygdsutvecklare 2016 gick till  Ingemar och Nelya Brandts och delades ut av Kommunbygderådets ordförande Erik Nilses samt Jonas Nyberg från Södra Dalarnas Sparbank.

Motiveringen löd:

Ingemar och Nelya  Brandts har med sina jordgubbs- och grönsaksodlingar satt Västerby och Hedemora på kartan. Hit färdas både barn och vuxna under säsong för fina jordgubbar och härliga sommarminnen när de tillsammans ges möjlighet till självplock. Brandts populära odlingar skapar också arbetstillfällen för ungdomar i närområdet. Tack vare Brandts kan Hedemoras invånare få tillgång till närproducerat frukt och grönt med god kvalitet och fina smaker 

Kommunbygderådet

Syftet med kommunbygderådet (KBR ) är att fungera som länk mellan kommunen och de bygdegrupper som finns i ett antal byar och samhällen på landsbygden där idéer och frågor skall kunna kommuniceras i båda riktningar.

KBR tar även initiativ till gemensamma träffar kring något aktuellt informationstema där bygdegrupperna bjuds in.

Vidare är KBR delaktiga i fördelning av en bygdepeng på 5000 kr för något speciellt utöver ordinarie verksamhet man vill satsa på. Max 5 st. sådana bidrag kan fördelas per år.

Därutöver finns del av 50 000 kr att ansöka om varje år under våren för lokal utveckling. Aktiviteten ska öka trivsel och attraktivitet både för boende och besökare, vara tidsbegränsad och ha tydliga mål.

Styrelsens ledamöter

Ordförande:  Erik Nilses
Sekreterare:  Karin Löfstand (adjungerad)
Kassör: Gertrud Hjelte
Ledamöter Daniel Svensson
  Bo-John Eriksson
  Kjell Gustafsson
Ersättare:   Maj-Britt Landblom
  Karin Gruvsjö

 

  PROTOKOLL 2017