Årets första Företagsfrukost

 

en_vag_in.jpg
Några ur personalen i projektet "En väg in"

På årets första företagsfrukost var ”En väg in” frukostvärd. Evelina Bark-Nordin berättade om integrationsprojektet som Hedemora kommun är projektägare för och som finansieras av EU:s asyl, migrations och integrationsfond (AMIF). Projektet har bland annat arbetat fram en mängd olika metoder, utbildningar och aktiviteter som kan vara till nytta för företag. En mångfaldsvecka arrangeras 5 – 8 mars med flera spännande föreläsningar mm. – gå gärna in på hemsidan nedan och anmäl dig.

praktikanter.jpg

Vi fick också höra ett par goda exempel från företag som har tagit emot praktikanter från projektet. Meles Mulubrhen berättade om hur det gick till när han först fick praktik hos ICA Supermarket Hedemora som sedan har övergått i en provanställning. Elia Hosseini och Elice Kax från smyckeförtaget VÅGA berättade om deras resa som praktikant och arbetsgivare. Mycket spännande berättelser!
Läs mer om projektet, utbildningar och mångfaldsveckan mm. på: https://hedemora.se/sv/envaghedemora


Representanter från Vasaskolan och Olympicaskolan berättade att eleverna i åk 9 ska ut på PRAO under veckorna 13 - 15. Kan du som företagare bidra till att ge eleverna en inblick i ditt företag, en praoplats med varierade arbetsuppgifter och insikt i yrket? Gå gärna in och anmäl ert intresse på: PRAO


Vi uppmärksammade även Malin Hedlund VD på Säters Snickerifabrik AB i Hedemora som vann titeln Årets Företagsledare på Dalarna Business. Stort grattis och bra jobbat!

Nästa Företagsfrukost är den 7 mars. Välkomna!