Näringslivschefen har ordet

host_beskuren.jpg


Hösten är på intågande och löven börjar skifta i vackra färger. Vi ser fram emot att starta upp fysiska träffar med försiktighet och att äntligen få börja träffas ”på riktigt” igen.

När det gäller Svenskt Näringslivs årliga undersökning Företagsklimat ser vi en mycket försiktig, om än viktig, förbättring i rankingen för Hedemora. Det går åt rätt håll, men vi ser det här som ett långsiktigt arbete där den största vinsten är kommunens förbättrade kontakt med näringslivet i kommunen. På företagsfrukosten den 6 oktober kommer Henrik Navjord från Svenskt Näringsliv berätta mer om resultatet.

Många företagare har uttryckt att de saknar att träffas och nätverka på företagsfrukosten och nu är det äntligen dags att bjuda in till en första träff. Samtidigt har våra digitala frukostträffar varit väldigt populära så vi gör ett försök att kombinera dessa två former. Vill ditt företag vara frukostvärd? Hör av er till oss.

Vi har även börjat med företagsbesöken igen. Kommunalråden och näringslivschefen kommer under hösten att besöka ett flertal företag men det finns möjlighet till fler så om ditt företag vill ha besök så är ni varmt välkomna att höra av er.

Besöksnäringen har haft det tufft under pandemin. Vi bjuder in till digitala träffar med branschen med olika teman för att diskutera om läget.

Hållbarhetsarbete är viktigt för oss och vi försöker att genomsyra det i vår verksamhet. I samarbete med Hedemora kommun genomför Visit Dalarna en nulägesanalys av det hållbarhetsarbete som sker i kommunen utifrån ett besöksnäringsperspektiv. Det ska bli spännande att följa arbetet.

Tillsammans med Hedemora bostäder genomför Hedemora kommun ett utvecklingsprojekt i Långshyttan för att utveckla orten och locka fler boende och företag till platsen. Nyligen arrangerades en välbesökt workshop där många idéer kom fram som man kommer att arbeta vidare med i olika arbetsgrupper.

När det gäller upphandling arbetar vi, tillsammans med Upphandlingscenter, för att fler lokala leverantörer ska få information och se möjligheten med upphandling och att göra affärer med kommunen. Vi sprider information om kommande upphandlingar och det stöd som finns att tillgå. Vi arbetar också för att hitta vägar för att skapa tidig dialog med lokala leverantörer för att få information från företagens håll innan en upphandling startar.

Här på hemsidas finns all information om vår verksamhet och våra aktiviteter. 

Näringsliv Hedemora kommun finns på plats på Åsgatan 62 och välkomnar företagare att höra av sig eller besöka oss för frågor.

Trevlig helg!

Sofie Jutner, tf. näringslivschef