Nyhetsbrev1.jpg
 
 
 Kossor_sofie.jpg 
 
 
Näringslivschefen har ordet

Nu är sommaren här och jag känner att tiden har flugit fram.

Ett halvår har gått sedan jag blev näringslivschef och om jag ska sammanfatta dessa månader så kan jag bara säga att Hedemora har överträffat alla mina förväntningar. Jag hade en positiv bild av Hedemora när jag kom men samtidigt kunde jag inte blunda för vad vissa undersökningar visade och vad rykten sa, det vill säga att det var trögt och kommunen var ointresserad av näringslivet. Men rykten är rykten och hur det ser ut i verkligheten är någonting annat. Det visar bland annat undersökning ”Löpnade Insikt” där Hedemoras Miljö- och Samhällsbyggnadskontor hamnar på plats nio i Sverige.

Det finns en vilja att utveckla Hedemora till någonting ännu bättre och att vårt näringsliv ska ha bra förutsättningar, oavsett om man pratar med företagare, politiker, kommunala tjänstepersoner eller invånare. Det är denna vilja som vi ska ta vara på för det är tillsammans som vi kan göra störst skillnad. Vi på Näringslivsenheten är öppna för samarbeten och nya idéer. Hör av dig i så fall!

Det har varit en intensiv vår som började med ett bakslag med pandemin men efter det har träffar, rådgivningar och besök avlöst varandra.

Vi har bland annat hunnit med:

 • Fyra företagsfrukostar
 • 40 företagsbesök tillsammans med kommunledningen i olika konstellationer
 • Företagarveckan - fyra dagar med massor av aktiviteter riktade till företag, politiker, tjänstepersoner och de som funderar på att starta företag
 • Fokusträff ”Brott och otrygghet”
 • Fokusträffar ”Besöksnäring”
 • Träffpunkt Hedemora – Garpenberg och Grådö/Brunna. Dialogmöten tillsammans med Hedemora kommunbygderåd, kommunalråd och oppositionsråd
 • Tre företagsluncher i Vikkmanshyttan "Torsdagsklubben"
 • Två träffar gällande Långhyttans utveckling
 • Drygt 20 nyföretagarrådgivningar (ungefär 40 möten)
 • Företagslunch Långshyttan
 • Företagsbesök inom fokusområdet "Skola - arbetsliv"

Jag vill påminna om att tänka till en gång extra när vi gör våra inköp. Många av våra lokala företag har det tufft på olika sätt med stigande priser på flera håll, råvaru- eller komponents brist mm. Vilka företag vill vi ha kvar i framtiden?

Den 7 september kommer vi ha vår första Företagsfrukost för hösten och den kommer vara ute hos Oppigårds Bryggeri (det är begränsat med platser så boka in er redan idag). Företagsfrukost Hedemora (hedemoranaringsliv.se) 

Nu går vi in i vår semesterperiod och vi kommer inte ha full bemanning under sommaren. Men någon av oss kommer ni kunna nå under hela sommaren. Ut och njut av allt som Hedemora har att erbjuda, själv ska jag passa på att spela golf och kanske springa på någon av alla våra leder.

Vi på Näringsliv Hedemora Kommun vill med detta passa på att önska alla en riktigt fin sommar. Ha det gott!

christianfredin.jpg

Christian Fredin, Näringslivschef Hedemora Kommun

 
 
 mackaokaffe.jpg 
 
 
Företagsfrukost på Oppigårds

Börja arbetsdagen med en frukost tillsammans med andra företagare, politiker och tjänstepersoner. Ta del av spännande föreläsare, viktig information och passa på att träffa nya och gamla bekantskaper.

Datum: onsdag den 7 september 2022
Tid: Frukost från 7.15 Programmet pågår 7.45 - 9.00. 
Plats: Oppigårds Bryggeri AB, Ingvallsbenning, 776 93 Hedemora
Anmälan: Företagsfrukost Hedemora (hedemoranaringsliv.se) 

oppigards.PNG

 
 
 
Stöd till dig som vill delta i offentliga upphandlingar

UDD_logo_RGB.jpg
Upphandlingsdialog Dalarna (UDD) erbjuder:

• Individuellt stöd kring ett anbud. Max fem timmar. Kostnadsfritt.
Läs mer: UDD - induviduellt stöd


• Anbudskurs i Borlänge 
För Dalarnas små och medelstora företagare som har liten eller ingen erfarenhet av offentlig upphandling. Ni får lära er mer om upphandlingsprocessen, hur det går till att lämna anbud och delta i offentliga upphandlingar. 
Datum: den 29 september klockan 16.30-20.00
Plats: Hotell Galaxen i Borlänge
För mer info och anmälan: UDD anbudskurs

 
 
 iuc.JPG 
 
 
IUC Dalarna för utvecklig av ditt företag

I Dalarna finns Industriellt Utvecklingscentrum (IUC) Dalarna. IUC erbjuder stöd och guidning för att du och ditt företag ska kunna ta dig framåt i din utveckling.

Det kan gälla produktionsutveckling, produktutveckling, affärsutveckling eller kompetensutveckling. Inga funderingar och frågor är för små eller för stora.
Om inte IUC har kunskapen, så vet IUC från 25 års erfarenhet inom tillverkningsindustrin, vilka som har den.

IUC gör gärna företagsbesök för att få redan på just DINA behov och kan sedan guida dig rätt i ditt fortsatta utvecklingsarbete.

Hör av dig till näringslivschef Christian Fredin, Hedemora kommun, för ett förutsättningslöst möte tillsammans med IUC.

Läs mer: IUC Dalarna 

 
 
 stjarnlunch.PNG 
 
 
Stjärnlunch i Avesta

Torsdagen 22 september är det dags för Stjärnlunchen i Avesta. En inspirerande förmiddag och lunch där du bland annat får lyssna till vinnarna från Stjärngalan och den idérika influencern och floristen Linda Hansson. Kom och låt dig bli inspirerad, nätverka och knyt nya kontakter.

Mer info och anmälan: Stjärnlunch Avesta

Stjärnlunchen är ett samarbete mellan Dalarna Business och näringslivskontoren i Dalarna och arrangeras för sjätte gången. Dagens moderator är Roberto Vacchi.

 
 
 rondell.PNG 
 
 
Vi är Hedemora

Hedemora är en bra plats att bo och verka på. Det tror vi att många håller med om. Nu tycker vi att det är dags att tillsammans skryta mer om Hedemora, stoltsera med våra företag och andra positiva krafter som finns här.

Vill ditt företag synas i ett nytt sammanhang som vi kallar Vi är Hedemora, och bidra till att visa upp ett Hedemora som vi är stolta över tillsammans? I ett första skede handlar det om att synas med sin företagslogotyp och eventuellt bild från verksamheten, tillsammans med andra företag, i kommunens publika kanaler.

Om intresse finns att synas: Mejla företagets logotyp och bilder från din verksamhet till naringsliv@hedemora.se

Vi förbehåller oss rätten att anpassa bildens format för ändamålet.

 
 
 

Kalendarium

Här kan du se de aktiviteter som vi, eller våra samarbetspartners, arrangerar.
Se kommande aktiviteter

 
 

Upphandlingar

Aktuella upphandlingar

Se aktuella annonser hos 
Hedemora kommun

Läs mer: Aktuella upphandlingar


Planerade upphandlingar

Se planerade upphandlingar hos Hedemora kommun


Gällande avtal

Se gällande avtal hos Hedemora kommun

 

Lediga lokaler

Se vilka lediga lokaler och mark som finns i Hedemora.
Läs mer: Lediga lokaler och mark

Företagsregister

Se registrerade företag i Hedemora. Uppgifterna kommer ifrån UC Selekt, UC AB. Uppdatering sker månadsvis.
Läs mer: Företagsregister

 
     
Om du har svårt att läsa detta klicka här eller

Vill du inte ha nyhetsbrevet i fortsättningen? Skicka ett mail till: anna.malmestrand@hedemora.se

Information om hur Näringsliv, Hedemora Kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection Regulation) finns på vår hemsida www.hedemoranaringsliv.se/dataskydd. Du kan också kontakta Hedemora kommuns kundtjänst tel. 0225-340 00.