Nyhetsbrev - NäringslivsNYTT nr 7 2020 - mlogo
 
 
 sofiemidsomar.JPG 
 
 
Glad midsommar!

Förra veckan tillträdde jag som tf. VD för Hedemora Näringsliv.

Ni känner säkert igen mig från kontoret då jag jobbat med bland annat etableringsfrågor i två år. Eller så har ni säkert sett mig på företagsfrukostarna som vi håller i.

Det är en väldigt speciell situation som råder just nu och jag vet att ni företagare kämpar där ute. Genom det befintliga arbete vi gör samt Företagarhjälpen Hedemora kommun har jag och mina medarbetare haft dialog med många företag och vi vet att det ekonomiska läget är  tufft för några. Men jag blir också så otroligt imponerad över de kreativa lösningar som ni företagare får till. Kreativitet och innovation, det är bland annat så jag ser på företagandet i Hedemora kommun.

Jag känner mig trots allt peppad och inspirerad inför uppdraget och jag hoppas på att vi tillsammans kommer ur den här krisen på bästa sätt. Just nu planerar vi för höstens aktiviteter och jag hoppas på att vi ska kunna ses mer fysiskt igen. Vi tittar ändå på digitala lösningar, både som alternativ men även som komplement, för att vara förberedda gällande de restriktioner som finns.

Vi på Hedemora Näringsliv gör vad vi kan för att stötta och vägleda. Ni är alltid välkomna att höra av er till oss vid frågor.

Nu står vi inför midsommar och jag hoppas ni alla får en riktigt fin helg. Vi måste dock tänka på att hålla ut ett tag till så ta hand om varandra, fortsätt håll avstånd och fortsätt kämpa.

Glad midsommar!

Sofie Jutner och övriga medarbetare på Hedemora Näringsliv

 
 
 
Omställningsstöd

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona. Det kommer att gå att söka omställningsstöd hos Skatteverket från den 22 juni klockan 12.00.

Här finns mer information: Skatteverket

Skatteverket arrangerar även webbinarium med info om omställningsstödet och hur man ska göra för att söka det. Läs mer om de olika tillfällena och anmäla dig på:

Skatteverket webbinarium omställningsstöd

skatteverket.JPG

 
 
 
Andra veckan med infomöten

header_HK_web.jpg

ÄR DU FÖRETAGARE OCH HAR DRABBATS AV CORONAPANDEMIN?

Välkommen till öppna informationsmöten och träffa vägledare på Hedemora Näringsliv AB. Vi berättar om Företagarhjälpen Hedemora kommun och vad projektet kan hjälpa till med för dig som är företagare. 

Den här veckan har vi besökt Stjärnsund, Långshyttan och Vikamanshyttan. Nästa vecka finns vi på plats i:

Centrala Hedemora

Datum: måndag den 22 juni
Tid: kl. 15.00 – 17.00
Plats: Hedemora Näringsliv AB

Husby

Datum: tisdag den 23 juni
Tid: kl. 15.00 – 17.00
Plats: Husby Lanthandel

Garpenberg

Datum: onsdag den 24 juni
Tid: kl. 15.00 – 17.00
Plats: Garpenbergs Slott

footer_hk.jpg

 
 
 skyltar.JPG 
 
 
Material för utskrift

Hedemora kommun har tagit fram skyltmaterial som företag kan skriva ut för att placera i restaurangen, butiken eller på andra ställen för att påminna om gällande restriktioner.

Vill du få hjälp med utskrift? Vänd dig till receptionen på Hedemora kommun så kan de hjälpa till. Några av skyltarna ser du oven men det finns andra med olika språk och utföranden. 

Skyltmaterial

 
 
 
Tillsammans bromsar vi smittan

Svenska myndigheter har tillsammans sammanställt en checklista och information samt goda exempel på åtgärder. Checklistan bygger på att du som aktör själv avgör hur din verksamhet påverkas och vad ni behöver göra för att begränsa smittspridningen.

Info och checklista mm

 logor.JPG

 
 
 

Kalendarium

Här kan du se de aktiviteter som vi, eller våra samarbetspartners, arrangerar. Se kommande aktiviteter

 
 

Upphandlingar

Aktuella upphandlingar

Se aktuella annonser hos 
Hedemora kommun

Läs mer: Aktuella upphandlingar

Planerade upphandlingar

Se planerade upphandlingar hos Hedemora kommun

Gällande avtal

Se gällande avtal hos Hedemora kommun

 

Lediga lokaler

Se vilka lediga lokaler och mark som finns i Hedemora.
Läs mer: Lediga lokaler och mark

Företagsregister

Se registrerade företag i Hedemora. Uppgifterna kommer ifrån UC Selekt, UC AB. Uppdatering sker månadsvis. Läs mer: Företagsregister

 
     
Om du har svårt att läsa detta klicka här eller

Vill du inte ha nyhetsbrevet i fortsättningen? Skicka ett mail till: anna.malmestrand@hedemoranaringsliv.se

Information om hur Hedemora Näringsliv AB behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection Regulation) finns på vår hemsida www.hedemoranaringsliv.se/dataskydd. Du kan också kontakta Hedemora kommuns kundtjänst tel. 0225-340 00.