Du är här:

PRAO-Platser


 olympica2.jpg


image001.jpg
Vasaskolan åk 7 - 9 

I Hedemora kommun finns det 1,500 företag. Fantastiskt i en kommun med ca 16,000 invånare. I Hedemora har Vasaskolan 140 elever i åk 9 och Olympicaskolan ca 30 elever som inom en snar framtid ska välja program inför gymnasiet och därefter förhoppningsvis få en anställning. Vi vill etablera en god kontakt med er företagare så att ni känner er trygga med att visa vilka ni är, hur ni driver ert företag, vilka yrken ni kan erbjuda och framförallt ge eleverna en framtidstro och en vilja att så småningom arbeta i kommunen. Ni är oerhört viktiga för skolan och våra elever, inte bara nu inför praoperioden utan vi ser även många vinster med en god relation och ett gott samarbete i framtiden. Vi tänker våra niondeklassare som framtida kollegor. Vad kan vi tillsammans göra för vår ungdom?

Årskurs 9 på Olympicaskolan ska ut på PRAO redan v.43 och Vasaskolan har sin praoverksamhet vecka 46 och 47. Vi hoppas att det företag du representerar kan ta emot en eller fler elever för att ge Hedemoras ungdomar en inblick i hur kommunens arbetsmarknad ser ut, vilka företag som finns samt vilka olika typer av yrkeskategorier Hedemora erbjuder. Utöver den inblicken ger praotillfället även eleverna en möjlighet att prova på framtida yrkesval samt stärka sitt gymnasieval och inriktning.


Utmaningen för många är att hitta lämpliga arbetsuppgifter och då börjar man också tveka om man kan ta emot praoelever. Lägg ”görandet” åt sidan och ge istället eleverna en inblick i arbetslivet. Visa eleverna vilka olika typer av arbetsuppgifter som ni kan erbjuda. Låt eleverna få vara med, se och uppleva yrket. Kan eleverna utföra vissa arbetsuppgifter (allt ifrån att måla staket till att göra en modern företagspresentation) så är det naturligtvis ett positivt inslag.

Kan du som företagare bidra till att ge våra elever en inblick i ditt företag, en praoplats med varierade arbetsuppgifter och insikt i yrket? Vi tror det! Svara senast 10 oktober.

*Din medverkan är viktig så ta därför och gå in på denna länk (eller QR-kod) och anmäl ditt intresse. *

Med hopp om ett gott samarbete!

Sofia Östman

Bitr. rektor, Olympica AB

sofia.ostman@olympicaskolan.com 

Chatarina Berglund 

Studievägledare, Hedemora kommun  chatarina.berglund@hedemora.se