Skola - arbetsliv

pennor.jpg

  • I samverkan mellan Hedemora kommun, skolorna, företrädare för Svenskt Näringsliv och Arbetsmarknadskunskap. 

Under hösten 2020 och våren 2021 har vi gjort en testomgång med årskull 7 i Vasaskolan och fem fadderföretag som ansvarar för varsin klass. Företagen är ICA Supermarket Hedemora, Anpassarna Körkort, Stället, Dalforsån och Killmonday Games.

Företagen har varit på ett första besök (även om det blev digitalt för de flesta) i klasserna. Berättat om sitt företag, dess bakgrund, planer, glädjeämnen, utmaningar och framtida kompetensbehov. De också gett eleverna olika uppdrag som sedan vid träff två redovisas.

Det övergripande syftet med att vi satsar på detta är att vi vet att många företag/branscher har ett stort behov av att hitta personal/kompetens redan nu och framöver. Vi vill introducera våra ungdomar i vilka möjligheter som faktiskt finns i Hedemora, med en stor bredd på både företag och typer av arbetsplatser och en förståelse för vad som krävs för att jobba där.

Upplägget är fortfarande under utformning i samverkan med de fadderföretag som är men det är inte meningen att detta ska ta mycket tid i anspråk, utan en till två timmar i klassen/studiebesök  höst och vår plus lite planeringstid.

KONTAKT

Katarina_beskuren_helsvart.jpg

Katarina Nordin
Näringslivsutvecklare

0225 - 341 84
katarina.nordin@hedemora.se