Hedemora Näringsliv AB - ctl00_cph1_f_julbelysning-2-2016-jpg_slideimg1

Hedemora Näringsliv AB

Hedemora Näringsliv AB är ett kommunägt näringslivsbolag i Hedemora som bildades 2002. Vår uppgift är att med hjälp av ett väl utvecklat kontaktnät svara upp mot det enskilda företagets behov av stöd i dess utveckling. Fokus ligger på företag med tillväxtpotential.

Aktuellt

 • Skatteverkets webbseminarier

  2019-11-22

  Boka plats på Skatteverkets kostnadsfria informationsträffar och lär dig mer om skatter, avgifter och annat du som företagare behöver veta. Skatteverkets träffar finns på många orter i landet och även på webben. Kalendern uppdateras regelbundet med nya träffar.

  Skatteverkets webbseminarier

 • Företagsfrukost november

  2019-11-07

   

  ola.jpg postnord.jpg kommun.jpg

  Fullt hus på morgonens Företagsfrukost! Vi fick höra dagens frukostvärd Dalarnas Företagshälsa berätta hur de vill hjälpa företag i Dalarna att skapa världens bästa arbetsplatser. Hedemora kommun berättade om det kommunala kris- och riskarbetet. Postnord informerade om de förändringar de genomför i Hedemora och Avesta.

  Läs mer   

 • Så skyddar du ditt företag

  2019-10-18

  tanksakert.JPG

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Polisen  har tagit fram infomation och checklistor för hur du som företag kan skydda dig.

  Det är lätt hänt att företagets värdefulla information hamnar i fel händer. Det tråkiga är att konsekvenserna kan bli allvarliga. Digitaliseringen skapar möjligheter att arbeta effektivt men
  innebär också risker som du som företagare behöver känna till.

  Läs mer   

 • PRAO platser

  2019-10-08


   olympica2.jpg


  image001.jpg
  Vasaskolan åk 7 - 9 

  I Hedemora kommun finns det 1,500 företag. Fantastiskt i en kommun med ca 16,000 invånare. I Hedemora har Vasaskolan 140 elever i åk 9 och Olympicaskolan ca 30 elever som inom en snar framtid ska välja program inför gymnasiet och därefter förhoppningsvis få en anställning. Vi vill etablera en god kontakt med er företagare så att ni känner er trygga med att visa vilka ni är, hur ni driver ert företag, vilka yrken ni kan erbjuda och framförallt ge eleverna en framtidstro och en vilja att så småningom arbeta i kommunen. Ni är oerhört viktiga för skolan och våra elever, inte bara nu inför praoperioden utan vi ser även många vinster med en god relation och ett gott samarbete i framtiden. Vi tänker våra niondeklassare som framtida kollegor. Vad kan vi tillsammans göra för vår ungdom?

  Årskurs 9 på Olympicaskolan ska ut på PRAO redan v.43 och Vasaskolan har sin praoverksamhet vecka 46 och 47. Vi hoppas att det företag du representerar kan ta emot en eller fler elever för att ge Hedemoras ungdomar en inblick i hur kommunens arbetsmarknad ser ut, vilka företag som finns samt vilka olika typer av yrkeskategorier Hedemora erbjuder. Utöver den inblicken ger praotillfället även eleverna en möjlighet att prova på framtida yrkesval samt stärka sitt gymnasieval och inriktning.

  Läs mer   

kalendarium 2020

2020

Kommande aktiviteter under 2020 uppdateras inom kort