Hedemora Näringsliv AB - ctl00_cph1_f_vinterbeskuren-jpg_slideimg1

Hedemora Näringsliv AB

Hedemora Näringsliv AB är ett kommunägt näringslivsbolag i Hedemora som bildades 2002. Vår uppgift är att med hjälp av ett väl utvecklat kontaktnät svara upp mot det enskilda företagets behov av stöd i dess utveckling. Fokus ligger på företag med tillväxtpotential.

Aktuellt

 • Inger tackar för sig!

  2020-02-26

  Avtackning_VD_2_004.jpg
  Kommunalråd, kommundirektör och oppositionsråd uppvaktade VD Inger Wilstrand med litografi från Stentryckeriet och blommor.

  Så här innan jag slutar på Hedemora Näringsliv AB vill jag passa på att tacka er alla som jag och bolaget arbetat med under de år jag varit verksam här i Hedemora. Det finns en otroligt fin flora av företag här i Hedemora med ett genuint engagemang för den lokala utvecklingen, många dessutom världsledande inom sitt område. Det här har jag haft förmånen att få vara en del av under de 16 år jag varit verksam i Hedemora och jag är stolt över alla duktiga och engagerade företagare. Jag har också haft förmånen att samarbeta med andra internt i Hedemora kommun, andra näringslivsenheter, ideell sektor och regionala aktörer och till er vill jag också rikta ett stort tack för ett givande samarbete och för er vilja att utveckla Hedemora och Dalarna. Här finns en bra grund för en fortsatt fin utveckling och jag är övertygad om att Hedemora kommer att växa sig allt starkare med åren!

  Jag vill också passa på att hälsa Ann-Katrin Sundelius välkommen tillbaka till Hedemora. Ann-Katrin tar nu över som tillförordnad VD i Hedemora Näringsliv AB och ni är välkomna att kontakta henne.

  Med varma hälsningar

  Inger Wilstrand, Hedemora Näringsliv AB

 • Vi vill träffa dig!

  2020-02-17

  Varje vecka gör kommunalråden och Hedemora Näringsliv företagsbesök för att lyssna in och lära känna företagen i kommunen, utbyta information och samverka för ett bättre företagsklimat. Det ger möjlighet att lyssna in synpunkter, idéer och få information om företaget och dess framtidsplaner och ett bra tillfälle för företagen att lyfta
  sina förväntningar på kommunen.

  Kika gärna in på Hedemora Näringslivs facebooksida för att se vilka företag vi har besökt och vilken bredd av varor och tjänster det finns i kommunen.

  VILL DU ATT VI KOMMER TILL DIG?
  Det spelar ingen roll om företaget är litet eller stort. Hör av dig så bokar vi ett möte!
  www.hedemoranaringsliv.se/foretagsbesok

 • Första företagsfrukosten för i år

  2020-02-06

  dt.jpg  byran.jpg

  Årets första företagsfrukost lockade över 50 företagare, politiker och tjänstepersoner till Folkets Park i Hedemora.

  Vi gratulerade våra pristagare från Stjärngalan som gick av stapeln förra veckan. I hård konkurrens vann AB Dalforsån kategorin Årets exportföretag samt Daniel Erlandsson, Din Elonbutik AB vann kategorin Årets företagsledare.

  Frukostvärden DT berättade vilka utmaningar det finns inom rekrytering och hur de kan underlätta för att hitta rätt kandidat.

  Rättighetscentrum Dalarna berättade om hur de arbetar för att både motverka och förebygga diskriminering. De vänder sig till organisationer, myndigheter och företag med kostnadsfri rådgivning och information i ämnet. De arrangerar även utbildningar.

  Nya tf. chefen på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Åsa Engwall presenterade sig och berättade om hur de ska arbeta för att vi ska få ett bättre företagsklimat i Hedemora.

  Se nedan för presentationer.

  Läs mer   

 • Träffpunkt Långshyttan

  2020-01-30

  langshyttan.jpg

  Ett 40-tal personer dök upp igår för att diskutera Långshyttan med våra ledande politiker, representanter från Miljö- och samhällsbyggnads förvaltningen, Kommunbygderådet och Hedemora Näringsliv AB. Bland annat lyftes frågor kring hur vi ska få en ännu mer levande ort med föreningar och företag som samarbetar med varandra. Och hur kommunen kan bidra till byggande av bostäder och boende för äldre. Även många frågor om förbättrad kollektivtrafik kom upp som kommunen ska ta med sig till rätt forum för de frågorna.

  Nästa Träffpunkt Hedemorabygd är i Vikmanshyttan den 4 mars. Läs mer på: www.hedemoranaringsliv.se/traffpunkt

kalendarium mars

3 mar
4 mar

Dalarnas Solmässa, Borlänge

5 mar

Företagsfrukost, Hedemora

5 mar

Företagslotsmöte, Hedemora

12 mar
17 mar

Sociala media och bild/film - destinationsutveckling, Biosfäroråde Älvlanskapet Nedre Dalälven

18 mar

Fältdag med fotograf Henrik Larsson, destinationsutveckling, Biosfäroråde Älvlanskapet Nedre Dalälven

19 mar

Branschträff - bygg

Tema: dialog med ledande kommunpolitiker

Hedemora